4. beste tips om opslagruimte op je iPhone te maximaliseren!

1.Er zijn een aantal manieren om de opslagruimte op je iPhone te maximaliseren.

Voordat je begint, is het handig om te weten wat het grootste deel van de ruimte op uw apparaat in beslag neemt. Ga hiervoor naar de instellingen en tik op ‘Algemeen’. Scrol omlaag naar ‘iPhone-opslag’ en kies deze optie om een overzicht te zien van de media en bestanden die de meeste ruimte innemen op je iPhone. Apple kan ook enkele aanbevelingen doen over hoe je ruimte kunt vrijmaken, zoals het bekijken van video’s die op je apparaat zijn opgeslagen.

2.Om ervoor te zorgen dat je iPhone de opslag van foto’s optimaal gebruikt, is het aan te raden om een aantal instellingen aan te passen.

Om dit te doen, open de instellingen en scrol naar beneden naar het gedeelte met foto’s. Zorg ervoor dat de optie ‘iPhone-opslag optimaliseren’ is ingeschakeld door een blauw vinkje te plaatsen naast deze optie. Als je apparaat weinig ruimte heeft, zal de iPhone kleinere fotobestanden lokaal opslaan in plaats van de originele versies. Deze foto’s en video’s met volledige resolutie worden opgeslagen in iCloud en kunnen naar behoefte worden gedownload. Zo kun je efficiënt gebruik maken van de opslagruimte op je iPhone.

3.Als je ruimte wilt vrijmaken op je iPhone zonder een app volledig te verwijderen, kun je ervoor kiezen om de app te ‘opruimen´.

Hiermee kun je de documenten en gegevens behouden die aan de app zijn gekoppeld, zodat je deze op elk moment opnieuw kunt installeren en snel verder kunt gaan waar je was gebleven. Om een app opruimen, gaat je naar de instellingen, tikt op ‘Algemeen’ en kiest ‘iPhone-opslag’. Tik vervolgens op de app in de lijst en selecteert je ‘Ruim OP’ Als je wilt dat deze bewerking automatisch plaatsvindt, open de instellingen, tikt p de optie ‘App Store’ en zorgt je ervoor dat de schakelaar ‘Ruim apps op’ is ingeschakeld.

4.Om ruimte te vrijmaken op je iPhone, kun je ook oude sms-berichten verwijderen.

Je kunt je iPhone zo instellen dat je berichtengeschiedenis automatisch wordt verwijderd door het instellingenmenu te openen, naar ‘Berichten’ te gaan en te tikken op ‘Berichten bewaren’ onder ‘Berichtengeschiedenis’. Van daaruit kun je kiezen of je iPhone sms-berichten 30 dagen, een jaar of voor altijd wilt bewaren. Zo kun je efficiënt gebruik maken van de opslagruimte op je apparaat.