Mijn One Plus heeft waterschade, wat kan ik het beste doen?

Het kan iedereen overkomen dat je One Plus in het water is gevallen. Het beste is om hem direct naar The Phone IC toe te brengen. Wij weten hoe je op de juiste manier moet handelen, zo heb je de grootste kans dat we je telefoon nog kunnen redden.

Heb je die mogelijkheid niet, volg dan de volgende stappen.

Schakel je One Plus telefoon direct uit: zodra je toestel nat is geworden, moet je hem direct uitschakelen. Verwijder ook alle accessoires, zoals de screenprotector, hoesje etc. Leg je telefoon niet aan de oplaadkabel, dit kan ernstige schade veroorzaken.

Haal je One Plus uit elkaar: het beste is om je toestel zo veel mogelijk uit elkaar te halen, zodat alles goed kan drogen. Denk hierbij aan de accu, de simkaart etc. Als die dan uit elkaar liggen, zorg dan ook dat die goed droog worden. Let erop dat je een pluisvrije doek gebruikt, zodat er beschadigingen aan je One Plus komen.

Telefoon droog tikken: Hoewel je het meeste vocht al kan verwijderen met een doek, kan er nog steeds water aanwezig zijn in de microfoon, luidspreker en oplaadpoort van je One Plus-smartphone. Om dit te verhelpen, houd je je toestel rechtop met de oplaadpoort naar beneden en tik je voorzichtig tegen je handpalm totdat er geen water meer uit de One Plus komt.

24 uur laten drogen: Laat je One Plus-smartphone minimaal 24 uur goed drogen en zet hem tussentijds niet aan. Laat je telefoon op een natuurlijke manier drogen op kamertemperatuur. Leg je One Plus niet in de volle zon, op de verwarming of een andere warmtebron. Een föhn is ook sterk afgeraden, omdat dit plastic onderdelen kan beschadigen. Steek ook niets in de oplaadpoort. Een ventilator in de buurt kan helpen, omdat deze lucht in de oplaadpoort blaast en het droogproces bevordert. Hoewel het gebruik van een bak met rijst soms wordt aangeraden, is het belangrijk op te merken dat het effect hiervan beperkt is, omdat de waterschade zich meestal aan de binnenkant van de telefoon bevindt. Bovendien kunnen kleine stukjes rijst je telefoon juist beschadigen.

Herstart je One Plus-smartphone: Het is lastig te bepalen wanneer je One Plus weer veilig kunt inschakelen na waterschade. Dit hangt af van hoe lang je toestel in contact is geweest met water. Als je vermoedt dat er ernstige waterschade is opgetreden, schakel je One Plus dan niet in en laat hem controleren door een specialist. Als je One Plus slechts kort in aanraking is gekomen met water, kun je na het drogen proberen hem weer aan te zetten. Als alles goed functioneert, heb je waarschijnlijk geluk gehad. Houd echter in gedachten dat er vocht in je toestel kan zijn achtergebleven, wat corrosie op de connectoren en componenten kan veroorzaken.

Hoe kun je waterschade voorkomen bij je One Plus-smartphone?

Waterschade komt gelukkig niet heel vaak voor, maar het kan helaas wel gebeuren dat net jouw One Plus toestel toevallig in het water valt. Om dit te voorkomen, kun je een waterdicht hoesje gebruiken. Als je deze niet bij de hand hebt, kan je ook een ziploc-zakje gebruiken en je One Plus daarin doen. Dit is vooral aan te raden als je naar het strand gaat, omdat het je telefoon ook beschermt tegen zand en water.

Conclusie

Het is heel vervelend als je telefoon in het water is gevallen, maar je kan de schade minimaliseren met de juiste handelswijze. De nieuwste toestellen van One Plus zijn redelijk waterbestendig, maar ze zijn niet helemaal waterdicht. Breng je telefoon zo snel mogelijk naar een specialist of volg de bovenstaande stappen. Dit kan het verschil maken of je telefoon nog te redden is of dat je een nieuwe moet kopen. Neem ook preventieve maatregelen, zoals het gebruik van waterdichte hoesjes of ziploc-zakjes, om het risico op waterschade te verminderen. Helaas kunnen zelfs de beste voorzorgsmaatregelen niet altijd waterschade voorkomen, dus wees alert en reageer snel als je telefoon in contact komt met water.

Contact

Op de pagina One Plus reparatie kan je meer informatie lezen. Voor een reparatie neem dan contact met ons op 0158894486. Of kom langs in onze winkel The Phone IC in Delft.