Gebruik je iPhone 15 batterij langer met deze tips

In de recente onthulling van Apple’s nieuwste reeks smartphones, hebben we kennisgemaakt met vier prachtige modellen: de iPhone 15 en zijn grotere broer de Plus, samen met de meer geavanceerde iPhone 15 Pro en Pro Max. Ondanks hun indrukwekkende reeks functies, is het duidelijk geworden dat de Plus en Pro Max modellen voorop lopen als het gaat om batterijlevensduur. Echter, voor de trotse eigenaren van de iPhone 15 en 15 Pro, is er geen reden tot zorg. We hebben een lijst samengesteld met 8 tips om de levensduur van je batterij aanzienlijk te verlengen, waardoor je langer van je nieuwe iPhone kan genieten.

1. Helderheid en scherm optimalisatie

Het scherm is een van de grootste verbruikers van je batterij. Ga naar ‘Instellingen > Beeldscherm en helderheid’ en pas de helderheid aan. Zorg er ook voor dat ‘Automatisch slot’ is ingesteld op 30 seconden. Met de ‘True Tone’-functie past je iPhone de schermhelderheid automatisch aan, wat ook helpt.

2. Energiebesparing: je nieuwe beste vriend

Activeer de energiebesparingsmodus via ‘Instellingen > Batterij’. Je kunt ook een snelkoppeling toevoegen in je bedieningspaneel voor gemakkelijke toegang.

3. Check je app-verbruik

Kijk eens welke apps het meeste van je batterij opeten. Ga naar ‘Instellingen > Batterij’ en bekijk het verbruik per app. Overweeg apps die je niet vaak gebruikt en veel verbruiken te verwijderen.

4. “Always-on display”: handig, maar niet altijd nodig

De iPhone 15 Pro-modellen hebben een always-on display. Hoewel het handig is, kan het uitschakelen ervan wat batterij besparen. Je vindt deze optie onder ‘Instellingen > Beeldscherm en helderheid’.

5. Locatiediensten: gebruik ze verstandig

Sommige apps hebben voortdurend toegang tot je locatie nodig, wat de batterij kan belasten. Bekijk onder ‘Instellingen > Privacy en beveiliging > Locatievoorzieningen’ welke apps ‘Altijd’ toegang hebben en overweeg dit te wijzigen.

6. Ververs apps niet constant op de achtergrond

Onder ‘Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond’ kun je kiezen welke apps mogen verversen en welke niet. Door minder apps te laten verversen, bespaar je batterij.

7. E-mail ophalen: hoe vaak is echt nodig?

Om nog meer uit je iPhone 15-batterij te halen, kun je overwegen de ‘push’-functie voor e-mails uit te schakelen. Ga naar ‘Instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe gegevens’ en schakel deze optie uit. Dit kleine beetje extra kan de levensduur van je batterij verder verlengen.

8. Vermijd extreme temperaturen

Extreme kou of hitte kan de batterijprestaties van je iPhone beïnvloeden. Probeer je telefoon op een gematigde temperatuur te houden voor de beste prestaties.

Meer uit je iPhone 15 batterij halen hoeft niet moeilijk te zijn. Je hoeft niet minder te genieten van je telefoon, je moet alleen wat slimmer zijn met een paar instellingen. Let een beetje op je schermhelderheid, zet de energiebesparing aan, let op welke apps veel energie vragen en houd je telefoon weg van heel warme of koude plekken. Zo gaat je batterij langer mee. Het idee is om je telefoon zo in te stellen dat hij past bij hoe jij je dag doorbrengt. Met deze makkelijke tips blijft je iPhone 15 langer aan, zodat jij altijd bereikbaar kunt blijven.

Contact

Op de pagina iPhone reparatie kan je meer informatie lezen als er iets mis is met je iPhone. Heb je direct vragen? Dan kan je ons altijd bellen op 0158894486. Of kom langs in onze winkel The Phone IC in Delft.