De 4 Iphone 15 modellen

Apple is alweer bij de iPhone 15 dus hoog tijd om de modellen even naast elkaar te zetten. De iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Overweeg je een nieuwe iPhone te kopen? Je leest hier wat de verschillen zijn tussen deze modellen en welke bij jou past!

Even kennismaken: de 4 iPhone 15 modellen.

Per telefoon lees je hieronder de belangrijkste specificaties.

iPhone 15
De iPhone 15 is het instapmodel van deze nieuwe serie. Met dunne schermranden en een groot scherm van 6,1 inch bedien je deze compacte telefoon goed met 1 hand. Hij heeft een krachtige A16 Bionic processor die zorgt dat de telefoon snel is. Grote verbetering aan het ontwerp? Het Dynamic Island. De inham is vervangen voor een klein eiland dat met visuele effecten vergroot wordt. Heel handig, want zo kan je extra snel je telefoon bedienen. Ook heb je minder notch en meer scherm.

Een andere fijne verbetering is de USB-C aansluiting. Alle nieuwe iPhone 15 modellen krijgen dat. Dat scheelt weer verschillende kabeltjes voor verschillende apparaten hebben. Een grote verbetering op cameragebied is er ook. De hoofdcamera schiet foto’s in niet 12, maar 48 megapixel. En de selfiecamera met autofocus maakt de mooiste selfies.

iPhone 15 Plus
De iPhone 15 Plus heeft dezelfde goede specificaties als de iPhone 15. Het enige verschil is de schermgrootte. Die is met 6,7 inch een stuk groter. Voor de streamers van films en series onder ons. Of om je vakantiefoto’s in volle glorie te bekijken. Het scherm is radicaal verbeterd ten opzichte van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. Komt omdat de iPhone 15 en iPhone 15 Plus niet IPS LCD, maar OLED hebben. Hogere helderheid, fellere kleurweergave, levendiger beeld.

iPhone 15 Pro
De iPhone 15 Pro is ongeveer even groot als de iPhone 15. Toch zijn er grote verschillen tussen de telefoons. Zo heeft dit model de gloednieuwe A17 Pro processor. Deze zorgt ervoor dat de iPhone 15 Pro nog sneller is. Apps starten sneller op en de telefoon kan qua spelletjes spelen de strijd aan met de beste computers van dit moment.

De zijkanten van de iPhone 15 Pro zijn van titanium. Dat biedt meer bescherming en krast minder snel. Het is voor het eerst dat een telefoon van titanium is gemaakt. Dit heeft 2 extra voordelen: de telefoon is lichter en het scherm krijgt dunnere randen. Je voordeel? Kleinere telefoon, hetzelfde grote scherm.

De hoofdcamera van de iPhone 15 Pro Max heeft een belangrijke verbetering. Net als de iPhone 14 Pro schiet hij foto’s in 48 megapixel. Toch zijn de foto’s nog beter. Hoe dat kan? De grotere camerasensor zet binnenkomend licht om in nog realistischere foto’s.

iPhone 15 Pro Max
De iPhone 15 Pro Max is de grotere versie van de iPhone 15 Pro. Zijn scherm is met 6,7 inch groter. Zo kan je er, net als met de iPhone 15 Plus, beter video’s op kijken. Verder heeft hij dezelfde voordelen als de iPhone 15 Pro.

Behalve op cameragebied. Op dat vlak is de iPhone 15 Pro Max flink verbeterd. Zijn telelens zoomt niet 3x, maar 5x optisch in. Zonder kwaliteitsverlies. Zo maak je betere ingezoomde foto’s. Ook heb je meer focusafstanden om uit te kiezen. Van 13 tot 120 mm. Op die manier heb je veel meer mogelijkheden om het perfecte plaatje te schieten.

Welke past bij jou?

Nu we de verschillende modellen beschreven hebben is het ook handig om te kijken wanneer je welke versie moet kiezen. Je leest het hieronder.

iPhone 15: een goede upgrade

Gebruik je al lang een oudere iPhone? De iPhone 15 is de perfecte volgende stap. Met de nieuwere processor starten je apps sneller op. En haperen ze minder snel. Ook krijg je weer jarenlang nieuwe iOS updates. Met de 3 camera’s maak je prima foto’s en video’s. Ruimte genoeg, want je kan de telefoon krijgen met 128, 256 of 512 GB geheugen. Aan jou de keuze. Ook handig: de batterij gaat lekker lang mee.

iPhone 15 Plus: voor als je graag films kijkt of spelletjes speelt

Vind je de functies van de iPhone 15 goed, maar wil je liever een groter scherm? Dan is de iPhone 15 Plus wat voor je. Hij kan precies hetzelfde als de iPhone 15. Maar dan wel met een groot 6,7-inch scherm. Zo komen beelden uit je favoriete serie of spel beter tot hun recht. Net als de foto’s en video’s die je zelf gemaakt hebt.

iPhone 15 Pro: compact en snel.

De iPhone 15 Pro is de beste keuze als je het beste van het beste wil. In een compacte telefoon. Door de sterkere processor starten apps extra snel op. En hapert je iPhone geen moment. Bijvoorbeeld als je zelf filmpjes monteert en bewerkt. Doordat je kan filmen in ProRes is de beeldkwaliteit van je video’s altijd zo goed mogelijk. En door de titanium zijkanten ziet de telefoon er net wat luxer uit. Ook maakt hem dit steviger en lichter.

iPhone 15 Pro Max: een groot scherm en waanzinnige camerafuncties.

Het beste van het beste? Dat is de iPhone 15 Pro Max. Dezelfde snelle processor als de iPhone 15 Pro, een groot 6,7-inch scherm voor al je video’s en hele goede camera’s. Inclusief telelens met maar liefst 5x optische zoom. De iPhone 15 Pro Max is een echte alleskunner. Voor het maken van de mooiste foto’s, spelen van de zwaarste spelletjes en de beste batterijduur.

Contact

Heb jij al een iPhone 15 maar is deze kapot? Geen stress, wij kunnen hem repareren. Op de pagina iPhone reparatie kan je meer informatie vinden over de reparatie. Mocht je nog wel kunnen bellen, neem dan contact met ons op 0158894486. Of kom langs in onze winkel The Phone IC in Delft.