Vervang de batterij en verleng de levensduur van je telefoon

Aan deze dingen kun je zien wanneer de batterij van de telefoon moet worden vervangen.

Iedereen heeft wel eens met een dramatische situatie te maken gehad: de batterij van de telefoon gaat niet meer zo lang mee als vroeger en de handset wordt midden op de dag uitgeschakeld. Maar in plaats van een overigens goede telefoon weg te gooien voor recycling, kun je bij The Phone IC de staat van de batterij checken en tegelijkertijd ook nog eens handig direct in de winkel vervangen.

Wanneer moet je de batterij van je telefoon vervangen?

Oplaadbare batterijen zijn verbruiksartikelen en hun vermogen neemt na verloop van tijd af. Als je problemen met de batterij van je telefoon hebt opgemerkt, bijvoorbeeld als de batterij te snel leeg raakt, de batterij niet oplaadt of de telefoon onverwacht wordt uitgeschakeld, ook al is de batterij nog opgeladen, is het tijd om de staat van de batterij te controleren.

IPhone (iPhone 6 en nieuwere modellen (iOS 11.3 besturingssysteem en nieuwer) Selecteer Instellingen, Batterij, Batterijstatus. Onder “Maximale batterijcapaciteit” ziet je de huidige capaciteit van de batterij in vergelijking met wat de capaciteit was toen deze nieuw was.
Aan de andere kant kun je de Android-batterij op deze manier
Monitoren: het is ook mogelijk om batterijinformatie te vinden in de instellingen op Android-telefoons, een beetje afhankelijk van de fabrikant van je telefoon. Selecteer Instellingen, Batterij en Batterijgebruik om de batterijstatus van de afgelopen 24 uur te zien en welke applicaties de meeste batterij hebben verbruikt.
Als je meer gedetailleerde informatie wilt over de batterij van je Android-telefoon, kun je een applicatie van derden downloaden. Populaire toepassingen voor dit gebruik zijn bijvoorbeeld AccuBattery ontwikkeld door Digibites of Battery ontwikkeld door MacroPinch. Met deze applicaties kun je de batterijcapaciteit, batterijtemperatuur en gebruiksinformatie in detail zien. De applicaties hebben zowel een gratis versie als een betaalde versie.

Tot slot nog een paar tips om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen:

Vermijd extreme temperaturen. Verwarm vooral boven de 35 graden. De ideale bedrijfstemperatuur voor een iPhone is bijvoorbeeld 16-22 graden. Hetzelfde geldt niet alleen voor het gebruik van de telefoon, maar ook voor het opladen. Opladen bij een te hoge temperatuur kan de batterij permanent beschadigen.

Houd je telefoon opgeladen. Het is het beste om het batterijniveau tussen de 20 en 80 procent te houden. Controleer of de telefoon tijdens het opladen koel blijft. Bepaalde telefoonhoesjes of een warm oplaadoppervlak kunnen extra warmte genereren die de oplaadcapaciteit van de batterij kan beïnvloeden.

Verminder het aantal downloads. Af en toe updaten van apps kan helpen om de batterij van je telefoon te besparen. Als je niet vaak gebruik maakt van een app, kun je deze beter verwijderen.

Stel de automatische vergrendeling in. Als je telefoon na een bepaalde tijd automatisch wordt vergrendeld, verbruikt de batterij minder snel.

Gebruik de vliegtuigmodus. Als je de telefoon niet gebruikt, zet hem dan in de vliegtuigmodus om de batterij te besparen.

Neem contact met ons op als je een telefoon hebt waarvan de batterij vervangen moet worden. Wij bieden de beste batterijreparatie aan.